Grondwerken

Voor al uw grondwerk bent u bij keizer Infra aan het juiste adres.

Het grondwerk vormt in de bouwnijverheid en grond-, weg- en waterbouw het eerste stadium in een bouwproject. Het bestaat uit het ontgraven en verzetten van grond, het leveren en aanbrengen van grond, grind en zand. Ook het aanbrengen van verhardingen en funderingsmaterialen valt hieronder: alles wat nodig is om een goede ondergrond te verkrijgen.

Grondwerk gereed maken voor bestrating

Het grondwerk gereed maken voor bestrating is heel belangrijk voor de duurzaamheid van het straatwerk. Om te zorgen dat de bestrating voor lange tijd strak blijft liggen, moet het grondwerk wel goed gebeuren. Goed grondwerk kan bijvoorbeeld het na verloop van tijd verzakken van de tegels voorkomen. Goed uitgevoerd grondwerk zorgt er bij een betegelde oprit ook voor dat deze zonder problemen zware auto’s kan dragen. 

Het grondwerk gereed maken voor bestrating moet in de juiste volgorde gebeuren. Ten eerste moet je zorgen voor een goede drainage. Vervolgens breng je een onderlaag aan van menggranulaat. Daarna maak je het zandbed gereed en maak je deze vlak. Als je deze stappen nauwgezet volgt, is de grond klaar om de bestrating te leggen.

Wij staan graag voor u klaar! Vraag vrijblijvend een offerte bij ons aan.

Foto album grondwerken